Nevro Mehmetçik İlkokulu
Yolağzı Mah. Görümlü Beldesi Silopi/ ŞIRNAK

VİZYON

Öğrencilerimizi, Milli Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, okul öncesi öğretimin ve İlköğretimin amaçları doğrultusunda kişisel,insanlık ilişkileri, ekonomik, ve toplum hayatı bakımından en üst seviyede yetiştirerek yarının teknoloji toplumuna şimdiden hazırlamak temel işlevimizdir.

MİSYON

Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir ´´model okul´´ olmaktır.

Öğretim Şekli :İkili öğretim yapılmaktadır.

İkili öğretim yapılmaktadır.

İlçe merkezine uzaklık 15 km dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Şırnak´ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü Beldesinin Yolağzı mahallesinde bulunmakta olup 2005 yılında eğitim öğretime başlamıştır.Hem ilkokul hem ortaokul olarak eğitim vermektedir. Yani ikili eğitim yapılmaktadır.Öğretmenlerin bir kısmı belde içerisinde öğretmenler için yapılan lojmanlarda kalmaktadırlar.Beldenin nufusu ise 3500 civarında olup beldenin içinde 2 okul daha mevcuttur.